Kolendar dogodkov- Dan odprtih vrat22. Dan odprtih vrat

ogled vrta


13. in 14 junij 2020

od 08.00 - 18.00 ure


Ogled vrta in rastlin


Tudi letos odpirajo svoja vrata trije vrtovi v Šentjurju in okolici.

Vrtovi bodo odprti  drugo soboto in nedeljo v mesecu juniju

Rifnik vrt&rastline  v Jakobu 7 b Šentjur  pa najlažje najdete tako, da se držite kažipotov Arheološko nahajališče  RIFNIK in cesta vas bo pripeljala naravnost do nas. Izlet lahko združite z prijetnim ogledom Arheološkega  nahajališča  RIFNIK, ki leži le slab 1 km od vrta.

Vrt v strmini najdete v kraju Slivnica. Skozi Šentjur zavijete na cesto za Kozje. Ko prevozite kraj Gorica pri Slivnici po cca 1,5 km vas kažipot  usmeri desno proti Slivnici.

Vrt Hruševec najlažje najdete če sledite napisom za cesto na Resevno. Zadnja ulica v naselju (Majstrova ulica) druga hiša na levi .


Vrt Rifnik organizira svoje Dneve odprtih vrat od leta 1998. Prvi dan odprtih vrat smo imeli daljnega leta 1998.


 Osnovno vodilo, ki nas je
vodilo in nas vodi še sedaj je, da lahko ljudje spoznajo rastline in se družijo med sabo. Datum, ki se od samega začetka ni spremenil je druga sobota in nedelja v mesecu juniju. Jesenski dan leta 2020) je dan odprtih vrat tudi v jeseni in to tretjo soboto in nedeljo v septembru.
V vseh teh letih je na ta dan obiskalo                                                                                
vrt veliko obiskovalcev. Nekateri se vračajo vsako leto, drugi se oglasijo na nekaj let. Srečanja z istomislečimi, klepet o rastlinah in zasaditvah in sproščen pogovor o vsem v zelenju vrta so razlogi za obisk.


Comments